De tijd van griezelen is aangebroken oftewel Halloween! De engste dag van het jaar is 31 oktober maar voor die tijd worden er al een hele hoop winkels en straten versierd. Voorheen werd Halloween veelal gevierd in andere landen. Het is iets van de laatste jaren dat er ook in Nederland aandacht aan gegeven wordt. En dat is natuurlijk hartstikke leuk! Kinderen kloppen aan de deuren en roepen ‘Trick or Treat’! En krijgen dan vaak lekkere snoepjes. Maar voor de volwassen hebben wij ook een leuk thema ‘Trick or Drink’!
Heksenketel met Glühwein
De avonden zijn een stuk frisser geworden dus dan is het wel lekker om op te warmen tussen al het gegriezel door met een eigen gemaakte glühwein!Heeft u geen (heksen) ketel? Dan voldoet een grote pan ook prima.
Benodigdheden glühwein circa 8 glazen:
Giet de fles Long Feathers Shiraz in de pan en zet deze alvast op (héél) laag vuur. Niet laten koken anders verdampt de alchohol en dat is zonde natuurlijk ;-). Snijd vervolgens de sinaasappel en citroen in plakken en voeg de plakken toe in de pan. Doe de kruiden erbij en ongeveer 2 á 3 eetlepels suiker (afhankelijk van de zoetkouwer). Laat dit allemaal circa 30-45 minuten op (héél) laag vuur trekken en vanaf dan kan de glühwein geserveerd worden. Serveert u de glühwein niet direct? Laat het dan op (héél) laag vuur aanstaan en roer met regelmaat door.
Meer van een cocktail? Maak dan de Pumpkin Pie Martin!
Op de calorieën moet u maar even niet letten met feestdagen als het maar lekker is ;-).
Benodigdheden:
- Martiniglas
- 1 fles Baileys Original
- Vloeibare slagroom
- Pumpkin Spice
- IJsblokjes
- Optioneel kaneelstokjes als garnering
Schenk eerst 60 ml Baileys Original in, dan 20 ml vloeibare slagroom en vervolgens 10 ml Pumpkin Spice in het martiniglas. Voeg hier de ijsblokjes aan toe en roer even door. Garneer eventueel af met een kaneelstokje. Enjoy!
Een lekker gerecht maken voor er aan de deuren geklopt gaat worden? Klik dan hier!